2.4 mR races of Thierry in 2012

IFDS Wereld Kampioenschap, Port Charlotte, 9-15 Januari

Een WK in het Olympisch jaar. Een primeur voor de Paralympisch 2.4mR. Ook is het een meetmoment voor onze NOC-Nsf statussen. Deze WK is alleen toegankelijk voor paralympische zeilers.

Evenement website:  www.ifdsworlds2012.com

 

Miami Olympic Class Regatta, Miami, USA: 23 - 28 Jan

De Miami OCR is de Olympisch en Paralympisch Klasse wedstrijd van Amerika en wordt vaak gebruikt door noord europeanen als winter training en wedstrijd. De 2.4mR is in 2002 als Paralympisch Klasse aan het evenement toegevoegd. Het is een uitstekend gelegenheid om zich te meten met de overzees competitie. Vanaf dit jaar is het ook onderdeel van de zogenaamd ISAF World Cup circuit.

Evenement website: http://www.rolexmiamiocr.org/

 

Princesa Sofia Trofeo, Palma de Mallorca, Spanje: 2 April - 7 April

De Princess Sofia Trophy is de derde ISAF Word Cup event van dit jaar, de eerste Europees etape van de World Cup circuit. De prijs uitreiking wordt door de Koning van Spanje Juan Carlos en zijn vrouw Princes Sofia bezorgd. Een indrukwekkend moment.

Evenement website: www.trofeoprincesasofia.org

 

Semaine Olympique Francaise, Hyères, Frankrijk: 22-27 April

De "SOF" is de Franse Olympisch Klassen Regatta en is de tweede ISAF World Cup wedstrijd (ISAF Grade 1 Ranking) in Europa. De 2.4mR is in 2002 als Paralympisch Klasse aan het evenement toegevoegd. Het is de langste Olympisch Klassen wedstrijd van het circuit.

Evenement website: http://sof.ffvoile.net/

 

Delta Lloyd Regatta, Medemblik, Nederland: 22-27 Mei

De ex "Spa Regatta" is de derde europees etape van de World Cup. Sinds dit jaar is de 2.4mR als Paralympische klasse ook vertegenwoordigt. Een thuis wedstrijd voor ons.

Evenement website:  www.deltalloydregatta.org

 

Sail for Gold, Weymouth, Groot-Britannie: 4-9 Juni

Het is de laatste ISAF World Cup event van het jaar, de finale. Het wordt ook de Olympisch en Paralympisch water van 2012. Een evenement om niet te missen.

Evenement website: www.skandiasailforgoldregatta.co.uk

 

Kielerwoche, Kiel, Duitsland: 18-22 Juni,

De Duitse "ISAF World Cup event" met ISAF Grade 1 Rank.  De Kielerwoche is vergelijkbaar met de combinatie van de Delta Regatta (voorheen Spa Regatta) en de North Sea Regatta in één evenement. Er worden meer dan 5000 zeilers uit Internationale en Olympische Klassen verwacht. Sinds 2001 is de 2.4mR als Paralympische Klasse toegevoegd. De Kielerwoche is voor Thierry een meetmoment van NOC-NSF.

Evenement website: www.kieler-woche.de

 

Nederlands Kampioenschap Olympisch en Paralympisch Klassen, Medemblik, 16-18 September

Het is de Nationaal kampioenschap waar amateur en professionele zeilers in eigen land tegen elkaar kunnen strijden. Alle Olympisch en Paralympisch klassen zijn er vertegenwoordigd.

Evenement website: www.opendutchsailing.org

 

Paralympic Sailing regatta 2012, Weymouth, Engeland, 31 Aug.-5 Sept.

Het evenement waar wij, mijn coach en ik vier jaar lang naartoe hebben gewerkt. De hele Wereld zal er naar kijken.

Evenement website: www.london2012.com/paralympic-sailing

 

Open Wereldkampioenschap, Porto San Giorgio, Italie: 16-22 September

Dit is de hoogste niveau wedstrijd in de 2.4mR. Het is een Open WK, wat betekend dat alle zeilers, met en zonder handicap aan mee kunnen doen. En dit jaar nog nooit zo noordelijk.

Evenement website:  www.24mrworlds2012.org